אודות האסופהרשימת הרגעיםמידע נוסף על הרגעמידע קטלוגי
יומן כרמל II-206, מיום 14 ביולי, 1956

תערוכת תרנגולות של ''איגוד מגדלי העופות'' בנתניה

1956
סוגה:
רגע
  • דירוג
ללא כתוביות
במרכז ובמזרח אירופה מכינים שניצל, כתיתת בשר שטוחה מטוגנת בפירורי לחם, מבשר עגל או חזיר. בישראל מכינים שניצל מבשר עוף, והיום גם מכניסים אותו לעתים תכופות לפיתה וצורכים כמנת אוכל רחוב בתוספת סלט ירקות, חמוצים ורטבים כמו טחינה ואריסה. בארץ שרוב אוכלוסייתה יהודית ומוסלמית לא מרבים לצרוך בשר חזיר, ומקורה של העדפת בשר התרנגולת על בשר חיות משק אחרות נעוצה בשנות הצנע והקיצוב הכלכלי. בשר בקר וצאן יקרים לאין שיעור מבשר עוף, ובשנות ה-50 ביקשה ממשלת ישראל לעודד גידול וצריכת בשר זול יותר.ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בצריכת עוף לנפש. שניצל עוף הוא אחת המנות האהובות והפופולריות ביותר. אין כמעט משפחה שבתפריטה לא מופיע היום שניצל עוף – יהודית, מוסלמית, נוצרית – יהא אשר יהא מוצאה ומעמדה הסוציו־אקונומי. הוכחה נוספת למעמדו של השניצל במטבח הישראלי, גם אם הפלאפל והחומוס מוכתרים תמיד למאכלים הלאומיים, היא שכיחותו במטבח המוסדי: שניצל הוא אחת המנות הנפוצות ביותר בתפריטים של גני ילדים, חדרי אוכל צבאיים ובתי חולים.

תערוכת תרנגולות של ”איגוד מגדלי העופות” בנתניה. התערוכה מציגה חידושים בענף הלולנות ומושכת מבקרים רבים. לולים שונים מציגים תרנגולות. בתערוכה משתתפות גם חברות המייצרות הורמונים לגידול עופות לבשר. קיבוץ יבנה מציגה בתערוכה תרנגולות במשקל גבוה מהזנים קורניש ו-ווייט רוק.

אולי יעניין אותך גם...

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds