אודות האסופהרשימת הרגעיםמידע נוסף על הרגעמידע קטלוגי
יומן כרמל הרצליה 463, 1966

מסעדות ודוכני שווארמה בתל אביב

1 דקה, 1966
סוגה:
רגע
  • דירוג
בימוי: לא ידוע
כתוביות: אנגלית, עברית
הביטו בפרצופיהם מדושני העונג של האוכלים, זוללים, בולסים, שותים וסובאים. התבוננו בחמדה שבה הם קורעים את בשר התרנגולות מעצמותיהן, מבתרים נתחי בשר צלויים ודוחסים לפיהם פיתות עמוסות מאכלי רחוב. אורגיית ההלעטה החיננית הזו עומדת כמובן בניגוד גמור לשנות הצנע שקדמו לה. באמצע שנות ה-60, וביתר שאת לאחר מלחמת ששת הימים והרווחה הכלכלית שבאה אחריה, התמלאו רחובות תל־אביב במזללות רחוב ומסעדות. את מקומן של המסעדות ה"יהודיות" (אשכנזיות) שאִפיינו את העיר העברית הראשונה לפני קום המדינה ובשנות ה-50 תפסו המסעדות ה"מזרחיות" – שיפודיות, סטייקיות ומזללות אוכל רחוב מזרח תיכוני. המוזיקה המלווה את הכתבה היא מוזיקת ג'אז מערבית (46th Street Stomp, Ralph Carmichael and his Ensemble), והדיסוננס בין פס הקול לתמונות בולט במיוחד. מעניין לראות שכבר באמצע שנות ה-60 מתקבעים דפוסים והלכי רוח תרבותיים האופייניים למטבח הישראלי: העדפה למאכלי רחוב הנזללים בעמידה ובתוך פיתה, והתאווה לבשר צלוי. האנתרופולוג פרופ' ניר אביאלי הצביע במחקריו על הקשר בין צליית בשר על האש, במיוחד ביום העצמאות, לבין שליטה במרחב ולאומיות.

המצלמה מתמקדת בפיותיהם הלועסים של סועדים במסעדות ודוכני מזון מהיר בתל אביב.

מיקום:

אולי יעניין אותך גם...

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds