15 ש”ח
- תשלום לסרט לפי בחירה
- צפיה ל-72 שעות
איזה סרטים יש בארכיון הסרטים הישראלי?
בארכיון הישראלי לסרטים שמורים מאות אוספים המגוללים את סיפור הארץ כמעט מאז המצאת מצלמת הקולנוע בשלהי המאה ה-19. האוספים כוללים סרטים עלילתיים, סרטים תיעודיים, יומני חדשות, סרטי סטודנטים, תשדירים ציבוריים, סרטי אמנות, סרטים ביתיים, סרטי טלוויזיה ועוד. אורכם של כל סרטי הפילם יחד מסתכם בכ-2 מיליון מטר; לצדם שמורות בארכיון גם עשרות אלפי קלטות וידיאו מקצועיות וכמיליון וחצי ג’יגה בייט של מדיה דיגיטלית.
האם יש ברשותכם את כל הסרטים שהופקו בישראל?
בארכיון הסרטים הישראלי בסינמטק בירושלים שמורים כמעט כל הסרטים שהופקו בארץ. באתר הארכיון מופיעים רק הסרטים שיש לנו זכויות הנגשה עבורם.
האם כל חומרי הארכיון זמינים באתר?
לא. באתר מופיעים רק חלק מנכסי הארכיון. לאתר עולים רק סרטים שבעלי הזכויות עליהם העניקו הסכמה מפורשת לכך. צוות הארכיון משקיע מאמצים רבים בהשגת זכויות הנגשה לסרטים נוספים, ומדי חודש עולים לאתר הארכיון סרטים חדשים.
אילו חומרים היסטוריים ניתן למצוא באתר?
אתר הארכיון מכיל חומרי ארכיון היסטוריים שעברו קִטלוג ותיוג וחולקו לקטעים קצרים שקראנו להם “רגעים”. רוב הרגעים לקוחים מאוספים של יומני חדשות שהופקו בישראל בשנים 1927–1972. בנוסף ניתן למצוא באתר תיעוד היסטורי נדיר מתחילת המאה ה-20, סרטים ביתיים וסרטים שהופקו מטעם שירות הסרטים הישראלי, הסתדרות העובדים, הקיבוץ המאוחד ועוד.
אילו סרטי קולנוע ניתן למצוא באתר?
באתר מוצגים כ-700 סרטי קולנוע ישראליים עלילתיים ודוקומנטריים, ומדי חודש מתווספים אליהם כותרים חדשים. תוכלו לעיין ברשימה המתעדכנת של הכותרים החדשים בדף הראשי.
רוב הסרטים המוצגים באתר הם תוצרים של סריקת עותק הפילם המקורי, ועל כן הם באיכות מצוינת.
האם הצפייה בסרטים באתר הארכיון כרוכה בתשלום?
רוב הסרטים והחומרים ההיסטוריים באתר ניתנים לצפייה חינם וללא הרשמה. עם זאת, אנו ממליצים להירשם לאתר. משתמשים רשומים יכולים לשמור קטעים שאהבו, לדרג אותם, לכתוב ביקורות אישיות ועוד.
הצפייה בחלק מהסרטים כרוכה בתשלום של 15 ₪.
מדוע הצפייה בחלק מהסרטים כרוכה בתשלום?
אנו שואפים להנגיש כמה שיותר חומרים לצפייה בחינם, אבל במקרים שבהם בעלי הזכויות על החומרים מתנים את השימוש בהם בתשלום – אנחנו מחויבים להיענות לבקשתם.
באילו שפות מקוטלגים הסרטים באתר?
כל הסרטים מקוטלגים בעברית ובאנגלית. לסרטים רבים יש גם כתוביות בעברית ובאנגלית, ואנו ממשיכים לעבוד על הפקת כתוביות לסרטים נוספים כל הזמן.
האם יש באתר רק סרטים?
בעיקר, אבל לא רק. האתר כולל גם מידע נוסף – אסופות בנושאים שונים, עמודים המוקדשים ליוצרים, דפי אוסף ועוד.
כיצד ניתן לצפות בסרט עם תרגום?
במידע שמופיע בדף הסרט תוכלו לראות מהי שפת הסרט ואילו כתוביות זמינות עבורו. אם לסרט יש כתוביות, הן יופעל באופן אוטומטי עם תחילת הצפייה בו. ניתן להחליף את שפת הכתוביות באמצעות לחיצה על כפתור ההגדרות (גלגל השיניים) הנמצא בסרגל השליטה בנגן בצד ימין. לחלק מהסרטים עדיין אין כתוביות.
מהו “רגע”?
המונח “רגע בישראל” מתאר קטע מסרט היסטורי, אייטם מיומן חדשות או קטע מתוך חומרים ביתיים שצולמו בעבר, המספר את הסיפור של החיים בישראל בתמונות נעות.
מהי אסופה?
אסופה היא תערוכה דיגיטלית בנושא מסוים הכוללת מקבץ קטעי ארכיון או קטעי סרטים וטקסטים שנכתבו במיוחד על הנושא. האסופות נאצרות ונכתבות על ידי חוקרים, יוצרים ואנשי תרבות.
בין האסופות שתוכלו למצוא באתר: אסופה על ראשית האנימציה הישראלית, אסופה על פרסומות היסטוריות, אסופה על אופנה ישראלית, אסופה על סרטיו של עמוס גוטמן, אסופה על דמות החיילת בקולנוע הישראלי ועוד.
מהו אוסף?
אוסף הוא מקבץ הסרטים השייכים לגוף או למשפחה מסוימת. בארכיון הסרטים הישראלי שמורים ומונגשים עשרות אוספים של גופים פרטיים וציבוריים, בהם אוסף שירות הסרטים הישראלי, אוסף יומני החדשות של נתן אקסלרוד, אוסף יומני החדשות של אולפני הרצליה, אוסף קרן הקולנוע הישראלי, אוסף ארכיון שפילברג, אוספים משפחתיים ועוד.
כיצד ניתן לחפש סרט ספציפי או תוכן אחר באתר?
השתמשו בתיבת החיפוש המופיעה בראש כל דף באתר. תוכלו להקליד שם של סרט או יוצר.ת, נושא, מקום, אישיות היסטורית ועוד. שימו לב, תוצאות החיפוש מתחלקות לשלוש לשוניות: “סרטים”, “חומרי ארכיון” ו”מיוחדים”.
מה ניתן למצוא בכל אחת מלשוניות החיפוש?
תוצאות החיפוש מתחלקות לשלוש לשוניות: “סרטים”, “חומרי ארכיון” ו”מיוחדים”.
בלשונית “סרטים” תמצאו סרטי קולנוע עלילתיים ותיעודיים, בהם סרטים באורך מלא, סרטי סטודנטים וקולנוע נסיוני.
בלשונית “חומרי ארכיון” תמצאו סרטי ארכיון היסטוריים שעברו קִטלוג ותיוג וחולקו לקטעים קצרים שקראנו להם “רגעים”. רוב הרגעים לקוחים מאוספים של יומני חדשות שהופקו בישראל בשנים 1927–1972. בנוסף ניתן למצוא תיעוד היסטורי נדיר מתחילת המאה ה-20, סרטים ביתיים וסרטים שהופקו מטעם שירות הסרטים הישראלי, הסתדרות העובדים, הקיבוץ המאוחד ועוד.
בלשונית “מיוחדים” תמצאו תכנים נוספים (שאינם סרטים): אסופות, אוספים, ראיונות ומידע על יוצרות ויוצרים.
אם לא מצאתי באתר תוכן מסוים, למי ניתן לפנות?
אנחנו ממליצים לערוך חיפוש בקטלוג הארכיון המלא. אם לא הצלחתם למצוא שם את התוכן המבוקש, כתבו לנו: archive@jfc.org.il.
כיצד עורכים חיפוש במדור “ישראל על המפה”?
במדור “ישראל על המפה” תוכלו למצוא את החומרים ההיסטוריים הקיימים באתר הארכיון לפי חיתוך גיאוגרפי.
כלי החיפוש של “ישראל על המפה” מאפשר לכם לבצע חיתוכים שונים לשם סינון רשימת הסרטים. בעת הקלדה בשדה החיפוש, המערכת תציע לכם תגיות רלבנטיות. לחיצה על אחת האפשרויות תפעיל את מנגנון הסינון. ניתן לבחור גם באפשרויות מתוך רשימות האישים והנושאים המופיעים בכל קטע וקטע. כמו כן ניתן לבצע סינון לפי עשורים. ניתן גם פשוט להתחיל לשוטט על המפה, להתקרב ולבחור נקודות – ולראות מה צולם בהן, בפס הסרטים שמשמאל.
במחשב: כל הסרטים העונים להגדרות החיפוש יופיעו ברשימה מצד שמאל. על המפה יוצגו כל הנקודות שבהן צולמו הקטעים (שימו לב, לעתים סרט אחד יופיע ביותר ממיקום אחד).
בטאבלט ובמובייל: כל הסרטים העונים להגדרות החיפוש יופיעו מתחת לסרגל החיפוש. בלחיצה על הפס האדום ניתן לעבור לתצוגת המפה.
איך עובדים עם המפה?
כמו שמעיינים במפה של גוגל. ניתן להזיז אותה באמצעות גרירה, להתקרב ולהתרחק, וניתן ללחוץ על נקודה או קבוצת נקודות כדי להתמקד בהן. כל תזוזה של המפה תעדכן את רשימת הסרטים שיופיעו משמאל, בהתאם למה שמוצג במפה באותו רגע.
מה זה “סינמטק אונליין”?
תכני הסינמטק הותאמו והונגשו במיוחד עבור האתר, כדי שתוכלו להמשיך לחוות אותם גם מרחוק. בין התכנים ניתן למצוא את סרטי הסינמטק, פסטיבל הסרטים, קורסים, סדנאות ועוד.
נתקלתי בבעיה בתהליך ההרשמה או הרכישה. מה עלי לעשות?
אפשר ליצור איתנו קשר במייל archive@jfc.org.il או בטלפון 02-5654333.
כמה עולה לצפות בסרט?
רוב הסרטים והחומרים ההיסטוריים באתר ניתנים לצפייה חינם.
הצפייה בחלק מהסרטים כרוכה בתשלום של 15 ₪.
לכמה זמן תקפה רכישת סרט?
מרגע הזמנת הסרט הוא יהיה זמין לצפייה במשך 72 שעות.
האם ניתן לשנות את אמצעי התשלום שלי באתר?
לא. אפשר לפנות אל צוות הקופות במייל Kupa@jer-cin.org.il, ואנו נחזור אליכם.
כיצד ניתן לבטל רכישת סרט?
לא ניתן. מרגע הזמנת הסרט, התשלום מתבצע ונשלחת אליכם קבלה. במקרים חריגים ניתן לפנות לצוות הקופות במייל Kupa@jer-cin.org.il.
האם ניתן לצפות בחשבונית באתר?
עם סיום ההזמנה נשלחת קבלה לכתובת הדואר האלקטרוני שהזנתם. אם נתקלתם בבעיה, דווחו לנו עליה למייל Kupa@jer-cin.org.il.
האם ישנה אפשרות לשמור סרטים לצפייה מאוחרת?
כן. משתמשים רשומים יכולים לנהל יומן צפייה ולסמן סרטים לצפייה או להזמנה מאוחרת. עם זאת, שימו לב: כשמזמינים צפייה בסרט בתשלום יש לצפות בו בתוך 72 שעות מרגע ההזמנה.
הזנתי פרטים לאתר. האם המידע האישי שלי והמידע על אמצעי התשלום שלי מאובטחים?
כן. האתר מאובטח בתקן המחמיר PCI DSS1.
האם הפרטים האישיים שלי נשמרים באתר לצורך שימושים נוספים? האם הם מועברים לידי צדדים שלישיים?
הפרטים נשמרים במערכת הסליקה, ובה בלבד, כדי שתוכלו לבצע הזמנות עתידיות ללא הרשמה מחודשת. פרט לכך, הפרטים לא נשמרים בידי הסינמטק ולא מועברים לצד שלישי כלשהו.
האם ניתן לשתף את התכנים המופיעים באתר ארכיון הסרטים?
כן. ניתן לשתף סרטים, רגעים וגם אסופות באמצעות לחיצה על כפתור השיתוף המופיע מתחת לנגן הסרט.
האם מותר להוריד סרטים מהאתר?
לא. הורדת סרטים או חלקים מהם אסורה, ועלולה להיחשב הפרה של זכויות יוצרים ושל תנאי השימוש באתר.
ברצוני להסדיר זכויות לשימוש בקטע מסוים. מה עלי לעשות?
בסוף התיאור של כל אחד מאוספי הארכיון מצוינים שמותיהם של בעלי זכויות היוצרים ופרטי הקשר שלהם, אם הפרטים הללו ידועים לנו. אם לא מצאתם את המידע באתר, פנו אלינו לכתובת archive@jfc.org.il עם הפרטים המדויקים של הקטע המבוקש.
האם הארכיון מחזיק בזכויות היוצרים של כלל התכנים השמורים בו?
לא. הארכיון אינו בעל הזכויות של כלל החומרים. הנגשת התכנים באתר הארכיון נעשתה בהתאם להיתר מפורש בכתב מבעלי הזכויות.
נתקלתי בתקלה או נשארתי ללא תשובה לשאלה. כיצד ניתן ליצור איתכם קשר?
באמצעות כתובת הדואר האלקטרוני archive@jfc.org.il.
זיהיתי בן משפחה או מכר בסרט. כיצד אוכל לוודא שהוא מתויג או משויך לסרט?
אם מדובר במידע שיש בו חשיבות עבור הציבור הרחב, כתבו לנו למייל archive@jfc.org.il.
גיליתי טעות בקטלוג. מה ניתן לעשות?
כתבו לנו למייל archive@jfc.org.il, ציינו מה הטעות ובאיזה קטע היא מופיעה. אנו נבדוק זאת, ואם נגיע למסקנה שאכן נפלה טעות – נתקן אותה.
ברצוני להוסיף סרט לארכיון. מה עלי לעשות?
אם יש ברשותכם חומרים רלבנטיים עבור הציבור הרחב, למשל סרטי קולנוע שיצרתם או תיעוד בפילם של מקומות ואירועים חשובים ומעניינים, נשמח לצפות בהם. לשם כך ניתן ליצור קשר עם מנהל הארכיון, מאיר רוסו, בכתובת Meirr@jer-cin.org.il.
מצאתי בבית סרטים ישנים על סלילי פילם בפורמט 16/8 מ”מ. זה מעניין אתכם?
זה עשוי לעניין אותנו מאוד. אם מדובר בחומרים היסטוריים, אנו לעתים גם מממנים דיגיטציה של החומרים. לשם כך ניתן ליצור קשר עם מנהל הארכיון, מאיר רוסו, בכתובת Meirr@jer-cin.org.il.
האם ניתן לשאול סרטים מהארכיון?
איננו נוהגים להשאיל סרטים לגורמים פרטיים. אם אתם מעוניינים לצפות בסרט לצורכי מחקר והסרט אינו נגיש באתר, אתם מוזמנים לפנות אלינו. אם אתם מייצגים מוסד תרבות שמעוניין להקרין סרט לציבור הרחב – גם במקרה זה, צרו עמנו קשר במייל archive@jfc.org.il.
אל מי פונים כדי לבדוק אפשרות להשתמש בחומרי הארכיון או כדי לשתף פעולה עם הארכיון?
ניתן לשתף את החומרים שלנו במדיה חברתית באמצעות כפתור השיתוף באתר. לשיתופי פעולה מסוג אחר אתם מוזמנים לפנות אלינו לכתובת archive@jfc.org.il.
אנחנו ממליצים לצפות באתר במצב גלישה אנכי.
נראה שעוד לא אישרת את המייל ולכן תהליך ההרשמה לא הסתיים.
זה הזמן להיכנס למייל ששלחנו לך וללחוץ על הלינק שיש בו.
נשלח אליך מייל. על מנת לשחזר את הסיסמא, עליך ללחוץ על הלינק.
קיימת בעיה בניסיון שיחזור הסיסמא, אנא נסה שנית.
This will close in 0 seconds