אודות האסופהרשימת הרגעיםמידע נוסף על הרגעמידע קטלוגי
יומן כרמל הרצליה 423, 1964

השף הצרפתי רמון אוליבר מבשל על סיפון אוניית ''צים''

1964
סוגה:
רגע

  • דירוג
בימוי: לא ידוע
כתוביות: אנגלית, עברית
אוניות הנוסעים של צים – שזכו לשמות סמליים כגון "ציון", "ירושלים" ו"נגב" – היו שגרירות צפות של מדינת ישראל הצעירה. שמות הספינות והדימויים המופיעים על תפריטי הארוחות היוקרתיות שהוגשו במחלקות הראשונות שלהן לקוחים מנופי ארץ התנ"ך ומחיי ההתיישבות העובדת. אבל המנות עצמן – "בשר בקר בורגונדי", "אלתית מעושנת" ו"זיתים ספרדים" – שאולות עדיין ממטבחים אחרים. ציר המתח הזה, בין המקומי לגלובלי, עתיד ללוות תהליכים נוספים בדברי ימיה של המדינה הצעירה ונטולת המסורת.כדי להעניק למסעדות הצפות הילה בינלאומית נחשקת הוזמן "אשף מטבח צרפתי נודע" לתכנן את תפריטן. בהשקת התפריט נכח גם דוד בן־גוריון, האיש שקשה לחשוד בו בנהייה יתרה אחר תענוגות השולחן. לראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל ואדריכל חזונה בעשורים הראשונים לקיומה צריך היה להזכיר לעתים תכופות לעזוב את שולחן העבודה לטובת שולחן האוכל. המאכל האהוב עליו, "קוץ' מוץ'" (בלילת גבינה לבנה ולבן עם פירות חתוכים ותרכיז מיץ פטל), רחוק כמרחק מזרח ומערב מהמנות הצרפתיות המונומנטליות הנראות על שולחן ההשקה לצד מגדל אייפל.

שולחנות עמוסים ממתינים לאורחי קבלת פנים על סיפון אוניית שלום של ”צים”. חכ דוד בן-גוריון, רעייתו פולה, שר השיכון יוסף אלמוגי ומנכ”ל חברת הספנות נפתלי וידרא טועמים מנות של השף הצרפתי רמון אוליבר. אוליבר וצים חתמו על חוזה, הממנה את השף לאחראי על תפריטי אוניות החברה.

מיקום:
לא ידוע

אולי יעניין אותך גם...

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds