לקט פרסומות

4 דקות, תאריך לא ידוע
  • דירוג
ללא כתוביות

חברת ההפקה קסטל של מיכה שגריר ודן ארזי היתה הגדולה והמצליחה בישראל של שנות ה-70 וה-80. המפיקים והבמאים שלמדו ב-BBC חזרו ארצה והעשירו את המסך במגוון הפקות ישראליות ובינלאומיות. בישראל פעל אז רק ערוץ יחיד, אך החברה סיפקה תוכן לערוצים שונים ברחבי העולם ויצרה קשרים עסקיים ויצירתיים עבור תעשיית הקולנוע והטלוויזיה המקומית.
החיבור בין תעשיית הפרסום לתיאטרון ולקולנוע הישראליים סיפק עבודה ותקציבים לשחקניות ושחקנים רבים שהופיעו בסרטים בתחילת דרכם. חברת קסטל הפיקה אלפי פרסומות בארץ ובחו”ל, עבור חברות ישראליות דוגמת אל־על ועבור ערים ומיזמי תיירות שונים. במקביל, משרדי ממשלה, עיריות וחברת החשמל נעזרו בשירותי חברת קסטל להפקת סרטוני הפרסומת הראשונים בישראל.
בשנות ה-70, תחת הכותרת “יומני ירושלים”, הפיקה החברה יותר מ-20 סרטוני פרסומת לעיר ירושלים. אלפי סרטים נוספים הציגו את מיטב התוצרת הישראלית כעדות לחוסן חברתי ולאומי־קולקטיבי. כיום, אלה פנינים ארכיוניות המספקות הצצה לשינוי העמוק בתפיסות הצרכניות, החברתיות והפוליטיות של התקופה, כמו גם ליכולות הטכנולוגיות של קסטל כחברת הפקה שהצעידה את המסך המקומי הלאה, אל העתיד.

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds