אודות האסופהרשימת הרגעיםאודות הסרטמידע קטלוגי

לב שקט מאד

תאריך לא ידוע
  • דירוג
ללא כתוביות

ירושלים של פנימה

“לב שקט מאוד”, סרטו של איתן ענר בכיכובה של אניה בוקשטיין, מגולל את סיפורה של ירושלים השסועה ואת המאבק נגד התחרדות העיר – ובמקרה זה שכונת קריית־היובל. הקרע בשכונה מוצג דרך סיפורה של נעמי, שנקלעת למשבר רב כיווני: בן זוגה נוטש אותה במפתיע, הוריה מערימים עליה לחצים והקריירה שלה כמוזיקאית קלאסית חווה קשיים. נעמי מחליטה (כך מתברר בדיעבד) להתרחק מהרעשים המקיפים אותה, לצאת מתל־אביב ולפתוח דף חדש בירושלים.

נעמי באה לקריית־היובל בגלל מחירי הדיור הנמוכים, אך בטעות נקלעת לחזית המאבק בין חילונים לחרדים בשכונה. הדירה שאליה היא נכנסת אפופת מסתורין בשל מותה הפתאומי והמסתורי של הדיירת הקודמת. כשהיא מתמקמת, היא לומדת להכיר את שכנתה החרדית, אלמנה קשת יום (עירית קפלן המצוינת), ואת ששת ילדיה. אחד מהם, שמחה (ליאור ליפשיץ), אוהב לנגן בפסנתר ואף פולש לביתה באופן שמסכן את חייו – למען הצלילים.

העלילה מסתבכת כשנעמי, בדופק מואץ בעקבות ריצה, נכנסת למנזר בעין־כרם. שם היא נחשפת למוזיקה מטלטלת ונתקלת באב המנזר, הנזיר פבריציו (ג’ורג’יו לופאנו), שמנסה ללמד אותה לנגן בעוגב. בין השניים נרקם קשר מוזיקלי עמוק; המפגשים עם פבריציו גורמים לנעמי לאסוף את עצמה, ונראה שניצוץ החיים שב לעיניה. אלא שתושבי השכונה לא רואים בעין יפה את ביקוריה במנזר, ומסיקים שיש לה קשר למיסיון.

המוזיקה כאמצעי מחבר – בין נעמי לשמחה, ובין פבריציו לנעמי – קושרת יחד שלוש אוכלוסיות ירושלמיות שבדרך כלל נותרות זרות זו לזו.

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds