חימו מלך ירושלים – המתת החסד

2 דקות, תאריך לא ידוע
  • דירוג
ללא כתוביות

במרכז סרטיו של גוטמן ניצבת תמיד אהבה שנחשבת אסורה ובלתי אפשרית, בעיקר אהבת גברים, אבל גם גילוי עריות בין אח ואחות (“בר 51”). “חימו מלך ירושלים” מבוסס על ספרו של יורם קניוק מ-1966. עלילתו מתרחשת במנזר ירושלמי שעשה הסבה לבית חולים במהלך המצור על העיר במלחמת השחרור. הגרסה הקולנועית של גוטמן מתרכזת באהבה שנרקמת בין אשה לגבר שהוא למעשה מת־חי: האחות חמוטל (אלונה קמחי) מטפלת במסירות בחימו (עופר שיקרצי), גבר שורשי יפה תואר שכונה “מלך ירושלים” אך נפצע בקרבות ונותר עיוור, מרוטש וקטוע ידיים ורגליים.

חימו חבוש כולו, רק הפה המופלא נותר כזכר ליופיו. זעקותיו מפלחות את האוויר: “רה בי, רה בי”. הוא מבקש המתת חסד. המסירות של חמוטל לחימו והקשר שנוצר ביניהם מעוררים קנאה בקרב שאר הפצועים. הם מתרעמים שהיא שוכחת בגללו את החיילים האחרים, ולוחצים על חמוטל להתחתן עם חימו. “המוות לא משך אותי”, סיפר גוטמן כשריאיינתי אותו ב-1987. “עִניין אותי מה מוציא הפחד מהמוות, מאנשים במקום קטן וסגור. ברגע שמושא אהבה הוא ‘חבילה חבושה’, בוודאי שזאת אהבה בלתי אפשרית. תגובת הסובבים הופכת את האהבה הזאת לאהבה אסורה”.

בעקבות ליל אהבה אבסורדי, חמוטל מחליטה לגאול את חימו מייסוריו הנוראיים ומזריקה לו זריקת מוות. בטקס פרטי היא מעניקה לו את הנצח שחיפש, ואז מצלצלת בפעמונים. חמוטל הורגת את חימו משום שהיא מכריעה לטובת החיים החדשים. היא לא תהיה כלתו של המת.

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds