האופה מברלין

אופיר ראול גרייצר
  • דירוג

מאחורי הקלעים של קפה ירושלמי

“האופה מברלין”, סרטו של הבמאי אופיר ראול גרייצר, נפתח בנימה אמביוולנטית. מצד אחד זרות ברלינאית, ומצד שני גיבור ישראלי ומפגש תמים בקונדיטוריה: ניחוח הקפה והבצק, היד הלשה, עוגת היער השחור – המלאכה יומיומית, אבל האווירה הרת גורל. אורן (רוי מילר) הוא ארכיטקט ישראלי נשוי ואב לבן הפוגש את תומאס (טים קלקהוף), קונדיטור רווק מברלין. הם מתאהבים, אך תאונה בלתי צפויה קוטעת את הרומן האסור. אורן מת.

תומאס, שנותר עם חלל גדול בלבו, מחליט לצאת לישראל ולהתחקות אחר העולם שאורן הותיר מאחוריו. אלמנתו של אורן, ענת (שרה אדלר המופלאה תמיד), מגדלת את בנם ומנהלת בית קפה ירושלמי – ובמקביל מנסה להתמודד עם השגרה החדשה. בני משפחתו הדתיים של אורן (את אחיו מוטי מגלם זוהר שטראוס, ואת אמו חנה מגלמת סנדרה שדה) דוחקים בה ללכת בתלם ולהוציא תעודת כשרות סטנדרטית של הרבנות.

משום מקום מופיע תומאס, מציע את עצמו לעבודה – ומתקבל. הוא לא מסגיר בפני ענת את הקשר שהיה לו עם בעלה המת. לאט־לאט, נוכחותו בבית הקפה נעשית יותר ויותר מורגשת. במקביל, הוא תופס מקום יותר ויותר מרכזי בעולם הרגשי של ענת ובנה, וגם בחיי אמו של אורן. ידי הזהב של תומאס – הרגישות לכמויות, לתרכובות ולניחוחות – מצליחות לחדור את המסך, ובמקביל מגיעות אל לבה של ענת. בית הקפה הירושלמי משתדרג, וכך, בהדרגה, קו העלילה של הסרט הולך ונעשה מורכב ובלתי צפוי.

Subscribe to our mailing list and stay up to date
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו והישארו מעודכנים

This will close in 0 seconds